Pikantna mieszanka na grzanki
Obraną cebulę drobno kroimy. Oczyszczone grzyby kroimy w plastry, a oczyszczone papryki kroimy w drobne paseczki.
Składniki, których potrzebujesz
2 - 3 szt. papryka
250 g mielone mięso wieprzowe
100 g pieczarki
1/4 łyżeczki ostra papryka mielona
1/2 łyżeczki słodka papryka mielona
1 szt. cebula
1 łyżka olej do smażenia
do dekoracji świeży rzeżucha lub bazylia
1 garść starty niebieski ser lub edam
do smaku tabasco
sól
mielony czarny pieprz
Sposób przygotowania
Cebulę na patelni smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki z papryką i chwilę dusimy. Potem dodajemy marynowane mięso, do którego wsypujemy słodką i ostrą paprykę, doprawiamy pieprzem, solą i podczas ciągłego mieszania skrapiamy tabasco. Tak przygotowaną mieszankę dusimy przez 20-30 minut.
Mieszaninę podajemy na tostach, najlepiej posmarowanych czosnkiem. Posypujemy tartym serem edamskim lub niebieskim serem pleśniowym.
Możemy ozdobić jakimś zielonym listkiem ziół, jak rzeżucha lub bazylia.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Pikantna mieszanka na grzanki
Pikantna mieszanka na tosty jest doskonałym sposobem na umilenie sobie śniadania lub przekąski. Ta mieszanka łączy delikatnie mielone przyprawy, świeże warzywa i na przykład wędlinę, co tworzy niezapomnianą kombinację smakową. Tosty pokryte tą pikantną mieszanką są nie tylko smaczne, ale także bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy je podpiec, posmarować mieszanką i posypać ziołami. Ta delicja szybko zdobędzie twoje serce i kubki smakowe, idealnie nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną.