Pikantna mieszanka na grzanki

Pikantna mieszanka na grzanki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Obraną cebulę drobno kroimy. Oczyszczone grzyby kroimy w plastry, a oczyszczone papryki kroimy w drobne paseczki.

Składniki, których potrzebujesz

2 - 3 szt. papryka
250 g mielone mięso wieprzowe
100 g pieczarki
1/4 łyżeczki ostra papryka mielona
1/2 łyżeczki słodka papryka mielona
1 szt. cebula
1 łyżka olej do smażenia
do dekoracji świeży rzeżucha lub bazylia
1 garść starty niebieski ser lub edam
do smaku tabasco
sól
mielony czarny pieprz

Sposób przygotowania

Cebulę na patelni smażymy do zeszklenia. Następnie dodajemy pieczarki z papryką i chwilę dusimy. Potem dodajemy marynowane mięso, do którego wsypujemy słodką i ostrą paprykę, doprawiamy pieprzem, solą i podczas ciągłego mieszania skrapiamy tabasco. Tak przygotowaną mieszankę dusimy przez 20-30 minut.

Mieszaninę podajemy na tostach, najlepiej posmarowanych czosnkiem. Posypujemy tartym serem edamskim lub niebieskim serem pleśniowym.

Możemy ozdobić jakimś zielonym listkiem ziół, jak rzeżucha lub bazylia.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Pikantna mieszanka na grzanki

Pikantna mieszanka na tosty jest doskonałym sposobem na umilenie sobie śniadania lub przekąski. Ta mieszanka łączy delikatnie mielone przyprawy, świeże warzywa i na przykład wędlinę, co tworzy niezapomnianą kombinację smakową. Tosty pokryte tą pikantną mieszanką są nie tylko smaczne, ale także bardzo łatwe w przygotowaniu. Wystarczy je podpiec, posmarować mieszanką i posypać ziołami. Ta delicja szybko zdobędzie twoje serce i kubki smakowe, idealnie nadaje się na spotkanie z przyjaciółmi lub rodziną.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Smakołyki, Przystawka, Wieprzowina
Štítky: Kuchnia czeska, przystawka

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Pikantna mieszanka na grzanki.

Dodaj komentarz