Podsmażane pieczarki i papryka z pleśniowym serem

Podsmażane pieczarki i papryka z pleśniowym serem
Czas przygotowania: 10 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 2

Oczyszczone papryki pokrój na większe kawałki i smaż je na patelni bez oleju, aż pojawią się na nich czarne bąbelki. Następnie dodaj pokrojone pieczarki i po chwili kontynuuj.

Składniki, których potrzebujesz

2 słowackie papryki
100 g angielskiej boczku
2 większe pieczarki
10 dkg Nivy

Sposób przygotowania

Papryki oczyść i pokrój na większe kostki. Podsmaż je na sucho na patelni, aż pojawią się na nich czarne bąble. Następnie dodaj pokrojone pieczarki. Po chwili dodaj angielską bekon i gdy się lekko podsmaży, posyp to grubo startym serem pleśniowym i mieszaj, aż ser się rozpuści. Podawaj z chlebem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Podsmażane pieczarki i papryka z pleśniowym serem

Smażone pieczarki i papryka z serem pleśniowym to doskonałe danie, które łączy bogaty smak grzybów i słodycz papryki. To proste danie jest idealne zarówno jako przystawka, jak i dodatek. Smażone pieczarki nadają potrawom delikatną mięsistą teksturę, podczas gdy papryki dodają świeżości i koloru. Niva, ze swoim intensywnym smakiem, pięknie uzupełnia tę kombinację, tworząc harmonijne doświadczenie dla kubków smakowych. To danie można łatwo przygotować na patelni lub grillu, co czyni je doskonałym wyborem na każdą okazję.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.6/5 (28 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Wegetariańskie
Tag: Warzywa, przekąska, grzyby, smażenie, łatwy, szybki, zwykły dzień, kolacja, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, bezglutenowy, posiłki bezmięsne

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Podsmażane pieczarki i papryka z pleśniowym serem.

Dodaj komentarz