Rafaelo kulki

Kokos i słodycze doskonale się uzupełniają. Stwórz te wspaniałe kulki, przygotowanie jest naprawdę proste i szybkie. Uważaj jednak, są bardzo…
Składniki, których potrzebujesz
250 g masła
4 ciastka waflowe
200 g mleka w proszku
200 g cukru pudru
50-100 ml ciepłej wody
wiórki kokosowe do obtoczenia
orzechy laskowe (migdały lub inny orzech)
Sposób przygotowania
Ciasteczka wafelowe delikatnie kruszymy lub ścieramy na tarce. Nie ma problemu, jeśli pojawią się większe kawałki. Następnie dodajemy miękkie masło, cukier puder i mleko w proszku.
Przygotowujemy ciasto i najpierw dodajemy 50 ml ciepłej wody. Wodę dosypujemy stopniowo, aby uzyskać odpowiednią konsystencję ciasta.
Z ciasta formujemy kulki wielkości orzecha włoskiego. Do ich wnętrza możemy umieścić jakiś orzech, na przykład migdał, orzech laskowy lub niesolone orzeszki ziemne.
Obtoczamy w wiórkach kokosowych. Wkładamy do papierowych foremnych. Przechowujemy w chłodzie.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Rafaelo kulki
Rafaelo kulki to pyszna słodka przekąska, która zadowoli każdego miłośnika kokosowych smakołyków. Kulki te są zazwyczaj wykonane z delikatnego kokosu, skondensowanego mleka i orzechów, co tworzy bogatą i kremową teksturę. Każdy kawałek jest dodatkowo obtoczony w wiórkach kokosowych, co wzmacnia ich smak i wygląd. Kulki Rafaelo są idealne jako deser na różnych uroczystościach lub jako mała nagroda na koniec dnia. Łatwo się je przygotowuje, więc możesz je delektować się nimi w dowolnym momencie.