Rosyjskie barszcz

Rosyjskie barszcz
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Omlouvám se, ale nezobrazili jste žádný text k překladu. Prosím, poskytněte text, který chcete přeložit do polštiny.

Składniki, których potrzebujesz

25 dkg wołowina
5 szt ziele angielskie
25 dkg wieprzowina
15 dkg kurczak
2 szt liść laurowy
1 szt burak
2 szt cebula
2 szt marchew
10 szt pieprz w ziarnach
5 szt goździk
2 szt kostka rosołowa
1 puszka sos pomidorowy
2 szt ostrzejsza kiełbasa
Na dekorację śmietana kwaśna
pietruszka
koperek

Sposób przygotowania

Do garnka wkładamy zupne kości i całe przygotowane mięso. Dodajemy ziele angielskie, całe pieprzy, liść laurowy i goździki. To wszystko zalewamy wodą. Gotujemy, aż mięso stanie się miękkie.

W międzyczasie myjemy buraki i gotujemy. Również, aż staną się miękkie.

W garnku rozgrzewamy masło, na którym podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę. Następnie dodajemy startą marchewkę i po chwili smażenia zalewamy już przygotowanym wywarem z mięsa i kości. Do tego dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki i pokrojone w paski kapustę. Po około 15 minutach gotowania dodajemy obrane, starte buraki, passatę pomidorową, przeciśnięty czosnek oraz pokrojoną w plasterki kiełbasę i całe ugotowane mięso. Kości wyrzucamy.

Dosalamy, dosładzamy według własnego gustu.

Jeszcze gotujemy przez około 3 minuty.

Klasyczny barszcz podaje się ze śmietaną i drobno posiekaną natką pietruszki oraz koperkiem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Rosyjskie barszcz

Rosyjski barszcz to tradycyjna zupa, która charakteryzuje się bogatym smakiem i żywą czerwonością, którą nadaje burak. Danie to ma swoje korzenie w kuchni ukraińskiej, ale stało się również popularne w kuchni rosyjskiej, polskiej i białoruskiej. Barszcz zazwyczaj przygotowuje się z mięsem, kapustą, ziemniakami i marchewką, a często podaje się z kwaśną śmietaną i koperkiem. Każda rodzina ma swój własny przepis, co sprawia, że barszcz jest bardzo specjalnym i zmiennym daniem.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.2/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Mięso drobiowe, Danie główne, Wołowina, Zupy, Wieprzowina, Warzywa
Štítky: zupa, Kuchnia rosyjska

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Rosyjskie barszcz.

Dodaj komentarz