Indycze kotlety z grzybami

Mięso mielimy na grube kawałki, grzyby smażymy na oleju przez około 10 minut. Następnie mieszamy mięso z cebulą, jajkiem i bułką tartą, doprawiamy solą i pieprzem, a na koniec wszystko dobrze mieszamy.
Składniki, których potrzebujesz
500 g mięsa z indyka
250 g grzybów leśnych (pieczarki)
2 cebule dymki
1 jajko
3 łyżki bułki tartej
sól
pieprz
oliwa
Sposób przygotowania
Mięso mielimy na grube kawałki, a grzyby smażymy na oleju przez około 10 minut.
Mięso mieszamy z cebulą, jajkiem i bułką tartą, solimy i pieprzymy, na końcu dodajemy ostudzone usmażone grzyby. Formujemy kotlety, które smażymy na oleju. Jako dodatek proponuję ziemniaki gotowane w skórce i szpinak liściasty, który jedynie delikatnie solimy na cebuli.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Indycze kotlety z grzybami
Indycze kotlety z grzybami to doskonały wybór dla miłośników smacznego i zdrowego jedzenia. Ten przysmak łączy delikatne mielone mięso indyka z aromatycznymi grzybami, które nadają potrawie bogaty smak i zapach. Kotlety są łatwe do przygotowania i idealne na rodzinne kolacje lub jako szybki obiad. Podawaj je z purée ziemniaczanym lub świeżą sałatką i delektuj się ich pysznym smakiem w każdym kęsie. Wypróbuj ten przepis i odśwież swoją dietę zdrową alternatywą!