Dwupoziomowy kotlet na plasterku cukinii

Kurczaka kotletę przekrawamy wzdłuż na dwie części, ale nie kroimy jej całkowicie, aby pozostała połączona. Następnie solimy i przyprawiamy. Dolna część...
Składniki, których potrzebujesz
kurczakowy kotlet
suszona szynka lub boczek
pikantny Herminek
plasterkowy wędzony ser
pomidorki
cebula
bazylia
czosnek
cukinia
przyprawa do grilla
sól
Sposób przygotowania
Kurczaka kroimy wzdłuż, ale nie do końca, aby się nie rozpadł. Solimy i przyprawiamy. Na dolnej części układamy pomidory, bazylię i ser camembert, przykrywamy kolejnym kawałkiem mięsa. Na następny plaster kładziemy szynkę, cebulę, bazylię, wędzony ser i zakrywamy ostatnią częścią. Następnie zawijamy w szynkę i wzmacniamy sznurkiem.
Na patelni szybkim ogniem smażymy grubszy plaster osolonej cukinii. Potem smarujemy go czosnkiem i kładziemy na dno naczynia do zapiekania. Na cukinię kładziemy kotleta, który pozbył się sznurka, i wkładamy do nagrzanego piekarnika do dopieczenia. Mięso będzie wspaniale soczyste i pełne smaków.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Dwupoziomowy kotlet na plasterku cukinii
Dwuwarstwowy kotlet na placku z cukinii jest pysznym i oryginalnym daniem, które łączy smaki mięsa i warzyw. Ten kotlet przygotowany jest z wysokiej jakości mięsa, starannie obtoczonego w bułce tartej, i podawany na delikatnej placku cukinii, który dodaje lekkości i świeżości. Główną zaletą tej kombinacji jest to, że cukinia wchłania soki z mięsa, co nadaje potrawie doskonały smak. Idealne dla tych, którzy chcą spróbować czegoś nowego i jednocześnie skosztować zdrowszej wersji tradycyjnego kotletu.