Rumowa czekoladowa polewa na ciasto
Większość z nas chętnie zje coś pysznego do kawy. Ciasto, deser itp. A jeśli ma jakąś polewę, tym lepiej.
Składniki, których potrzebujesz
20 dkg cukru pudru
18 dkg masła
4 łyżki stołowe rumu
3 łyżki stołowe gorącej wody
4 dkg kakao
Sposób przygotowania
Najpierw roztopimy kawałek masła, wlejemy do niego gorącą wodę, rum i wsypiemy cukier puder z kakao. Wszystkie te składniki dobrze wymieszamy. Chwilę poczekamy, a następnie nałożymy.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Rumowa czekoladowa polewa na ciasto
Rumowa czekoladowa polewa na ciasto to delikatne połączenie bogatego smaku czekolady i subtelnego aromatu rumu, które podnosi każdy deser na wyższy poziom. Ta polewa przygotowywana jest tradycyjnie przez rozpuszczenie wysokiej jakości czekolady z masłem, do której następnie dodaje się rum dla wzmocnienia smaku. Jest idealna do polewania ciast, babek czy tart, którym nada nieodparty blask i pikantny akcent. Jej delikatna i kremowa konsystencja łatwo rozprowadza się po powierzchni ciasta i zaspokaja nie tylko Wasze kubki smakowe, ale także zmysły estetyczne. Doskonały wybór na każdą okazję.