Gulaszowa zupa

Gulaszowa zupa
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Ziemniaki kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w osolonej wodzie z kminkiem. W międzyczasie ładnie rumienimy pokrojoną cebulę na różowo. Do tego dodajemy mięso z rozwartym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką i chwilę smażymy.

Tę mieszankę podlewamy wodą i dusimy, aż zmięknie. Między ziemniaki, których nie odcedzamy, wmieszamy gotową mięsną mieszankę. Zagęszczamy najlepiej zasmażką i doprawiamy majerankiem.

Składniki, których potrzebujesz

2 szt. cebula
wg smaku sól
30 dkg mięso mielone
wg smaku pieprz
1 łyżeczka majeranek
1 dl olej
3 łyżki mąka pszenna
1 łyżeczka kminek
30 dkg ziemniaki
5 ząbków czosnek
30 g słodka papryka

Sposób przygotowania

Samozřejmě, rád vám pomohu s překladem. Prosím, poskytněte text, který chcete přeložit do polštiny.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Gulaszowa zupa

Zupa gulaszowa to ulubione czeskie danie, które charakteryzuje się swoją bogatą smakowitością i aromatem. Ta sycąca zupa tradycyjnie przygotowywana jest z wołowiny, cebuli, ziemniaków i przypraw, w szczególności z papryki. Zupa gulaszowa często podawana jest z świeżym chlebem lub knedlikami, co czyni ją idealnym daniem na zimne dni. Jej zapach i smak zachwycą każdego miłośnika czeskiej kuchni i stanowią doskonały sposób na ogrzanie ciała i duszy.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Gulasz, Zupy
Štítky: zupa

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Gulaszowa zupa.

Dodaj komentarz