Gulaszowa zupa
Ziemniaki kroimy na mniejsze kostki i gotujemy w osolonej wodzie z kminkiem. W międzyczasie ładnie rumienimy pokrojoną cebulę na różowo. Do tego dodajemy mięso z rozwartym czosnkiem, solą, pieprzem i papryką i chwilę smażymy.
Tę mieszankę podlewamy wodą i dusimy, aż zmięknie. Między ziemniaki, których nie odcedzamy, wmieszamy gotową mięsną mieszankę. Zagęszczamy najlepiej zasmażką i doprawiamy majerankiem.
Składniki, których potrzebujesz
2 szt. cebula
wg smaku sól
30 dkg mięso mielone
wg smaku pieprz
1 łyżeczka majeranek
1 dl olej
3 łyżki mąka pszenna
1 łyżeczka kminek
30 dkg ziemniaki
5 ząbków czosnek
30 g słodka papryka
Sposób przygotowania
Samozřejmě, rád vám pomohu s překladem. Prosím, poskytněte text, který chcete přeložit do polštiny.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Gulaszowa zupa
Zupa gulaszowa to ulubione czeskie danie, które charakteryzuje się swoją bogatą smakowitością i aromatem. Ta sycąca zupa tradycyjnie przygotowywana jest z wołowiny, cebuli, ziemniaków i przypraw, w szczególności z papryki. Zupa gulaszowa często podawana jest z świeżym chlebem lub knedlikami, co czyni ją idealnym daniem na zimne dni. Jej zapach i smak zachwycą każdego miłośnika czeskiej kuchni i stanowią doskonały sposób na ogrzanie ciała i duszy.