Domowy marynowany camembert

Domowy marynowany camembert
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Wyciśniemy czosnek, wymieszamy z solą i papryką. Przekroimy wzdłuż serki camembert, ich wnętrza posmarujemy czosnkową mieszanką i znowu połączymy. Następnie przetniemy na pół w poprzek.

Składniki, których potrzebujesz

4 szt. ser camembert
5 kulek zespół przypraw
3 ząbki czosnek
1 łyżeczka nasiona gorczycy
2 szt. liść laurowy
2 szt. marynowane papryczki
1 łyżeczka słodka papryka mielona
18 kulek pieprz całe
2 szt. cebula (większa)
według potrzeb olej

Sposób przygotowania

W ten sposób wkładamy serki hermelín do słoika razem z ziołami, pieprzem, nasionami gorczycy i liśćmi laurowymi. Cebulę pokrojoną w krążki na bieżąco wkładamy między sery, tak samo jak pokrojone w paski papryczki.

Sery hermelín w słoiku zalewamy olejem, zamykamy i pozostawiamy na 5-7 dni do przegryzienia.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowy marynowany camembert

Domowy marynowany camembert to ulubiona czeska przekąska, która łączy smak dojrzałego sera i aromatycznych ziół. Camembert najpierw marynuje się w oleju z czosnkiem, chili i rozmarynem, co nadaje mu wyrazisty smak. Po kilku dniach moczenia smaki i aromaty sera się rozwijają, co czyni go idealną przystawką lub daniem na spotkanie z przyjaciółmi. Ten przepis jest prosty, a mimo to uzyskany przysmak jest pyszny i kuszący. Najczęściej podaje się z świeżym chlebem lub pieczywem oraz lampką dobrze schłodzonego piwa.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.5/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Smaki, Przystawka, Wegetariańskie
Štítky: Kuchnia czeska, przystawka, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Domowy marynowany camembert.

Dodaj komentarz