Szpinakowa mieszanka

Szpinakowa mieszanka
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

W głębokiej patelni rozgrzewamy olej i dodajemy przecisniety czosnek. Następnie wsypujemy mąkę i mieszamy, aż nabierze brązowego koloru. Potem zalewamy wodą i dodajemy szpinak. Gotujemy przez około 10 minut, od czasu do czasu mieszając.

Składniki, których potrzebujesz

1/2 paczki mrożony szpinak
1 szt. jajko
olej
mleko
2 ząbki czosnek
mąka pszenna
Podravka

Sposób przygotowania

W filiżance mleka roztrzepujemy mąkę, tak aby nie pozostały grudki, i wlewamy do szpinaku. Ponownie gotujemy przez chwilę.

Ubijać jajka i dodać do szpinaku. Po wymieszaniu tylko doprawiamy przyprawą Podravka, ewentualnie jeszcze solą.

Mieszankę szpinakową podajemy z puree ziemniaczanym i jajkiem sadzonym.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szpinakowa mieszanka

Szpinakowa mieszanka to pyszne danie, które może urozmaicić Twoją dietę. Łączy świeży szpinak z innymi składnikami, takimi jak cebula, czosnek i śmietana, tworząc delikatny i smaczny smak. To danie można podawać jako dodatek lub samodzielne danie, idealne do mięsa lub makaronu. Szpinak jest bogaty w witaminy i minerały, co sprawia, że ta mieszanka jest nie tylko smaczna, ale i zdrowa. Przygotowanie szpinakowej mieszanki jest łatwe i szybkie, więc to doskonały wybór na codzienne gotowanie.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Czeski, Danie główne, Wegetariańskie, Warzywa
Tag: Kuchnia czeska, przystawka, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Szpinakowa mieszanka.

Dodaj komentarz