Szybka pasta szynkowa
Roztopimy masło, twardo ugotowane jajko zetrzemy na drobno, tak samo jak szynkę.
Składniki, których potrzebujesz
1 szt. jajko na twardo
150 g szynka
1 łyżka musztarda
50 g masło
mielony czarny pieprz
2 łyżki śmietana
sól
Sposób przygotowania
Na pianę ubijamy masło, do którego dodajemy jajka, szynkę, musztardę ze śmietaną, solimy i pieprzymy. W misce dobrze mieszamy.
Wkładamy do lodówki, aby schłodniało. Smarujemy na świeżym pieczywie.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybka pasta szynkowa
Szybka pasta szynkowa to popularne danie, idealne jako przekąska lub lunch. Jest łatwa w przygotowaniu i wymaga tylko kilku składników, takich jak szynka, twaróg, majonez i przyprawy. Pasta doskonale pasuje do świeżego chleba lub bułek i można ją ozdobić świeżymi warzywami. Jest nie tylko smaczna, ale także pożywna, dzięki zawartości białka i witamin. Można ją podawać na różnych imprezach, takich jak przyjęcia lub spotkania rodzinne, i w ten sposób zadowolić swoich gości szybką i pyszną przekąską.