Bananowe placuszki

Bananowe placuszki
Czas przygotowania: 5 minut
Czas gotowania: 10 minut
Porcje: 18

Przygotowanie słodkich bananowych placków jest bardzo proste i zajmie Ci mniej niż dwadzieścia minut. Możesz je serwować na przykład na dziecięcej imprezie, lub…

Składniki, których potrzebujesz

4 banany
2 jaja
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mąki pszennej (możesz użyć tylko gryczanej lub tylko pszennej)
1 garść płatków owsianych
Do podania (dowolne)
jogurt
owoce

Sposób przygotowania

Banany rozgniatamy za pomocą blendera ręcznego i łączymy je z jajkami, mąką gryczaną, mąką pszenną i płatkami owsianymi.

Smażymy na gorącym oleju na patelni lub na naleśnikarce.

Serwujemy z jogurtem lub owocami.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Bananowe placuszki

Bananańskie placuszki to doskonały i zdrowy deser, który ucieszy całą rodzinę. Przygotowanie jest łatwe i szybkie – wystarczy rozgnieść dojrzałe banany, wymieszać je z jajkami i odrobiną mąki. Te placuszki są naturalnie słodkie, więc można ograniczyć dodawanie cukru. Można je podawać z jogurtem, świeżymi owocami lub syropem klonowym. Są idealne na śniadanie lub jako przekąska, pełne błonnika i składników odżywczych. Dodatkowo są bezglutenowe, jeśli użyjesz mąki bezglutenowej. Odkryj smak bananańskich placuszków i ciesz się zdrowym smakołykiem!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.1/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Dla dzieci
Tag: przekąska, obiad, czeski, łatwy, słodki, egzotyczny owoc, smażenie, słodkie dania, naleśniki

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Bananowe placuszki.

Dodaj komentarz