Bananowe placuszki

Przygotowanie słodkich bananowych placków jest bardzo proste i zajmie Ci mniej niż dwadzieścia minut. Możesz je serwować na przykład na dziecięcej imprezie, lub…
Składniki, których potrzebujesz
4 banany
2 jaja
2 łyżki mąki gryczanej
2 łyżki mąki pszennej (możesz użyć tylko gryczanej lub tylko pszennej)
1 garść płatków owsianych
Do podania (dowolne)
jogurt
owoce
Sposób przygotowania
Banany rozgniatamy za pomocą blendera ręcznego i łączymy je z jajkami, mąką gryczaną, mąką pszenną i płatkami owsianymi.
Smażymy na gorącym oleju na patelni lub na naleśnikarce.
Serwujemy z jogurtem lub owocami.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Bananowe placuszki
Bananańskie placuszki to doskonały i zdrowy deser, który ucieszy całą rodzinę. Przygotowanie jest łatwe i szybkie – wystarczy rozgnieść dojrzałe banany, wymieszać je z jajkami i odrobiną mąki. Te placuszki są naturalnie słodkie, więc można ograniczyć dodawanie cukru. Można je podawać z jogurtem, świeżymi owocami lub syropem klonowym. Są idealne na śniadanie lub jako przekąska, pełne błonnika i składników odżywczych. Dodatkowo są bezglutenowe, jeśli użyjesz mąki bezglutenowej. Odkryj smak bananańskich placuszków i ciesz się zdrowym smakołykiem!