Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze

Mięso mieszamy z przyprawami, śmietaną i cebulą, formujemy małe kiełbaski o długości około 10 cm. Frytownicę lekko skraplamy olejem. Ziemniaki dokładnie myjemy i...
Składniki, których potrzebujesz
250 g mielonego mięsa mix
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka musztardy
szczypta przyprawy do grilla
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
1 mniejsza cebula posiekana drobno
2 łyżki Ramy Kremowej 19%
ziemniaki w skórce, dobrze umyte
olej w sprayu
Sposób przygotowania
Mieszankę mięsa, przypraw, śmietany i cebuli dokładnie mieszamy i formujemy małe kiełbaski o długości około 10 cm.
Kosz frytkownicy lekko smarujemy olejem.
Ziemniaki dokładnie płuczemy i kroimy na plastry grubości około 4 mm.
Mielone mięso w kształcie kiełbasek umieszczamy w koszu frytkownicy, ustawiamy temperaturę na 180 stopni i czas na 18 minut. W około połowie czasu nie zatrzymujemy frytkownicy, wyjmujemy kosz i ostrożnie obracamy kiełbaski. Następnie kosz z powrotem wkładamy i kontynuujemy smażenie.
Plastry ziemniaków wkładamy do frytkownicy, solimy je i delikatnie skrapiamy olejem. Smażymy przez 12 minut w temperaturze 200 stopni. Jeśli wydają się nam niedostatecznie przypieczone, dodajemy kilka minut.
Podajemy z cebulą, musztardą i warzywami wedle własnego wyboru.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze
Čevapčići z frytkownicy beztłuszczowej są doskonałą alternatywą dla tradycyjnego grillowania. Ta pyszna mieszanka mięsna, zwykle przygotowywana z wołowiny i wieprzowiny, jest przyprawiana ziołami i przyprawami. W frytkownicy beztłuszczowej pozostają soczyste i nadają potrawie chrupiącą teksturę bez nadmiaru tłuszczu. Podawaj je z świeżym chlebem, cebulą i sosem jogurtowym, aby uzyskać doskonałe doznania. Ten zdrowszy sposób przygotowania čevapčića zadowoli wszystkich miłośników dobrej kuchni.