Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze

Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze
Czas przygotowania: 25 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 2

Mięso mieszamy z przyprawami, śmietaną i cebulą, formujemy małe kiełbaski o długości około 10 cm. Frytownicę lekko skraplamy olejem. Ziemniaki dokładnie myjemy i...

Składniki, których potrzebujesz

250 g mielonego mięsa mix
sól do smaku
pieprz do smaku
1 łyżka musztardy
szczypta przyprawy do grilla
1 łyżeczka słodkiej papryki mielonej
1 mniejsza cebula posiekana drobno
2 łyżki Ramy Kremowej 19%
ziemniaki w skórce, dobrze umyte
olej w sprayu

Sposób przygotowania

Mieszankę mięsa, przypraw, śmietany i cebuli dokładnie mieszamy i formujemy małe kiełbaski o długości około 10 cm.

Kosz frytkownicy lekko smarujemy olejem.

Ziemniaki dokładnie płuczemy i kroimy na plastry grubości około 4 mm.

Mielone mięso w kształcie kiełbasek umieszczamy w koszu frytkownicy, ustawiamy temperaturę na 180 stopni i czas na 18 minut. W około połowie czasu nie zatrzymujemy frytkownicy, wyjmujemy kosz i ostrożnie obracamy kiełbaski. Następnie kosz z powrotem wkładamy i kontynuujemy smażenie.

Plastry ziemniaków wkładamy do frytkownicy, solimy je i delikatnie skrapiamy olejem. Smażymy przez 12 minut w temperaturze 200 stopni. Jeśli wydają się nam niedostatecznie przypieczone, dodajemy kilka minut.

Podajemy z cebulą, musztardą i warzywami wedle własnego wyboru.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze

Čevapčići z frytkownicy beztłuszczowej są doskonałą alternatywą dla tradycyjnego grillowania. Ta pyszna mieszanka mięsna, zwykle przygotowywana z wołowiny i wieprzowiny, jest przyprawiana ziołami i przyprawami. W frytkownicy beztłuszczowej pozostają soczyste i nadają potrawie chrupiącą teksturę bez nadmiaru tłuszczu. Podawaj je z świeżym chlebem, cebulą i sosem jogurtowym, aby uzyskać doskonałe doznania. Ten zdrowszy sposób przygotowania čevapčića zadowoli wszystkich miłośników dobrej kuchni.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (43 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Mięso mielone
Tag: mięso mielone, obiad, łatwy, święto / niedziela, zwykły dzień, łatwy

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Ćevapčići z frytownicy na gorące powietrze.

Dodaj komentarz