Domowa granola

Płatki owsiane umieszczamy w naczyniu do zapiekania i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200°C. Po upływie tego czasu wyjmujemy je z piekarnika i do ciepłych płatków najpierw dodajemy suche składniki...
Składniki, których potrzebujesz
2 kubki płatków owsianych
2 łyżki miodu
1 łyżeczka kakao
2 łyżki suszonych żurawin
2 łyżki posiekanych orzechów laskowych
2 łyżki nasion słonecznika
ulubiony jogurt naturalny
świeże maliny
Sposób przygotowania
Płatki owsiane wkładamy do naczynia do zapiekania i pieczemy przez 10 minut w temperaturze 200°C. Po upieczeniu wyjmujemy je z piekarnika i do ciepłych płatków najpierw dodajemy suche składniki. Stopniowo mieszamy kakao, żurawiny, orzechy laskowe, nasiona słonecznika, a na końcu miód.
Dobrze mieszamy i wracamy do piekarnika. Pieczemy jeszcze przez 20 minut. Granolę podawałam z białym jogurtem i malinami.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Domowa granola
Domowa granola to doskonały i zdrowy sposób, aby rozpocząć swój dzień. Połączenie płatków owsianych, orzechów, nasion i suszonych owoców tworzy pyszny mix pełen błonnika, zdrowych tłuszczów i witamin. Jest łatwa do dostosowania według gustu, można dodać miód, syrop klonowy lub ulubione przyprawy. Podawaj ją z jogurtem, mlekiem lub jako część smoothie bowls. Ten zbilansowany posiłek dostarczy Twojemu ciału energii i utrzyma Cię sytym przez długi czas. Stwórz swoją własną granolę i odkryj zdrową alternatywę dla przemysłowo wytwarzanych płatków śniadaniowych!