Francuski dressing

Francuski dressing
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Klasyczny dressing do sałatek warzywnych.

Składniki, których potrzebujesz

250 ml oliwa z oliwek
sok z cytryny
1/4 łyżeczki lucerna w proszku
1/4 łyżeczki algi morskie
miód
sól morska

Sposób przygotowania

W misce wymieszaj oliwę z oliwek z miodem i sokiem z cytryny.

Do tego dodajemy lucernę i wodorosty. Wszystko razem ubijamy, aż powstanie gęsta masa.

Sos następnie doprawiamy solą do smaku i od razu możemy dodawać do sałatek.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Francuski dressing

Sos francuski to popularny dressing używany głównie do sałatek. Jego podstawę stanowią ocet, olej, musztarda i miód, które tworzą delikatną, słodko-kwaśną harmonię smaku. Często dodaje się czosnek lub drobno posiekaną szalotkę, aby podkreślić smak. Ten dressing jest dzięki swoim składnikom lekki, a jednocześnie bardzo smaczny, co czyni go idealnym dodatkiem do świeżych warzyw. Sos francuski łatwo przygotować w domu, pozwala na dostosowanie smaku do osobistych preferencji i jest doskonałym wyborem dla tych, którzy cenią sobie delikatne i wyrafinowane smaki.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Francuski, Sałatka, Wegetariańskie, Dodatki
Štítky:

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Francuski dressing.

Dodaj komentarz