Grillowane szaszłyki z mielonej wołowiny
 
    Małe mięsne kulki owinięte w boczek. Są bardzo popularne ze względu na swoją prostotę i wspaniały smak, chociaż zawierają tylko kilka podstawowych składników. Możemy je podawać z…
Składniki, których potrzebujesz
500 g mielonego wołowiny  
2 łyżki pesto bazyliowego  
150 g sera feta  
200 g boczku angielskiego  
1 szczypta soli  
pieprz mielony
Sposób przygotowania
Mielone mięso mieszamy z pesto i doprawiamy solą oraz pieprzem. Ser kroimy na małe kosteczki o wielkości około 1 cm.
Z masy formujemy kulki. Do środka każdej kulki wkładamy kostkę sera i starannie je zamykamy.
Każdą kulkę obwijamy plasterkiem boczku angielskiego, nabijamy na szpadel i kładziemy na rozgrzanego grilla. Regularnie obracamy. Grillujemy przez około 10 do 15 minut, w zależności od wielkości kulek.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Grillowane szaszłyki z mielonej wołowiny
Smażone szaszłyki z mielonej wołowiny to ulubiona delicja, która zadowoli miłośników mięsa. To danie przygotowuje się z wysokiej jakości mielonego mięsa wołowego, które miesza się z przyprawami i ziołami. Formowanie na patyczkach ułatwia grillowanie i nadaje mu niepowtarzalny smak. Szaszłyki często podaje się z świeżymi warzywami, sosami i chlebem, co czyni je idealnym wyborem na letnie grillowanie. Czy to na rodzinnym przyjęciu, czy na pikniku, smażone szaszłyki z mielonej wołowiny na pewno zadowolą każde smakosza.
 Przepisor
 Przepisor Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        