Kotlety na odwrót

Mąka, jajka i bułka tarta tworzą tradycyjny sposób przygotowania ulubionych kotletów. Próbowałeś jednak zrobić to odwrotnie? Wieprzowe kotlety...
Składniki, których potrzebujesz
6 plastrów wieprzowiny
sól
pieprz
bułka tarta
2 jajka
mąka pszenna
olej
2 cebule
bulion
Sposób przygotowania
Mięso bijemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku, a na końcu w mące.
Smażymy szybko na gorącym oleju.
Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, nakładamy na nie krążki cebuli, zalewamy wywarem i pieczemy jeszcze przez 20 minut w piekarniku.
Podajemy z ziemniakami.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kotlety na odwrót
Odwrócone kotlety to doskonałe czeskie danie, które wyróżnia się swoją nietypową przygotowaniem. Zamiast tradycyjnego panierowania mięsa, mięso nadziewa się różnymi składnikami, takimi jak szynki, sery i zioła, a następnie panieruje w trzech powłokach i smaży. Taki sposób przygotowania przynosi zaskakujące smaki i tekstury, które zachwycą każdego smakosza. Podawaj je z sałatką ziemniaczaną lub świeżym chlebem i ciesz się wspaniałym doświadczeniem. Odwrócone kotlety to idealny wybór na rodzinne uroczystości lub weekendowe obiady.