Kotlety na odwrót

Kotlety na odwrót
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 30 minut
Porcje: 6

Mąka, jajka i bułka tarta tworzą tradycyjny sposób przygotowania ulubionych kotletów. Próbowałeś jednak zrobić to odwrotnie? Wieprzowe kotlety...

Składniki, których potrzebujesz

6 plastrów wieprzowiny
sól
pieprz
bułka tarta
2 jajka
mąka pszenna
olej
2 cebule
bulion

Sposób przygotowania

Mięso bijemy, solimy, pieprzymy i obtaczamy w bułce tartej, następnie w jajku, a na końcu w mące.

Smażymy szybko na gorącym oleju.

Mięso wkładamy do naczynia żaroodpornego, nakładamy na nie krążki cebuli, zalewamy wywarem i pieczemy jeszcze przez 20 minut w piekarniku.

Podajemy z ziemniakami.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kotlety na odwrót

Odwrócone kotlety to doskonałe czeskie danie, które wyróżnia się swoją nietypową przygotowaniem. Zamiast tradycyjnego panierowania mięsa, mięso nadziewa się różnymi składnikami, takimi jak szynki, sery i zioła, a następnie panieruje w trzech powłokach i smaży. Taki sposób przygotowania przynosi zaskakujące smaki i tekstury, które zachwycą każdego smakosza. Podawaj je z sałatką ziemniaczaną lub świeżym chlebem i ciesz się wspaniałym doświadczeniem. Odwrócone kotlety to idealny wybór na rodzinne uroczystości lub weekendowe obiady.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.6/5 (48 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Wieprzowina
Tag: wieprzowina, obiad, łatwy, szybki, święto / niedziela, łatwy, dla początkujących, piec, smażenie, przepisy zimowe

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Kotlety na odwrót.

Dodaj komentarz