Kotlety soczewicowe I.

Kotlety soczewicowe I.
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 50 minut
Porcje: 1

Składniki, których potrzebujesz

70 g surowych ziemniaków
70 g surowej czerwonej soczewicy
1 mniejsza cebula
drożdże spożywcze
sól himalajska
pieprz
nasiona lnu
1 łyżka mąki żytniej
szczypta gruboziarnistej musztardy

Sposób przygotowania

Ugotujemy soczewicę.

Ziemniaki zetrzemy na drobno, cebulę obierzemy i pokroimy na małe kawałki, a następnie wszystko wymieszamy z soczewicą i pozostałymi składnikami.

Formujemy placuszki rękami i układamy je na blaszce, którą wyłożyliśmy papierem do pieczenia.

Piekniemy w temperaturze 200 °C przez około 30 minut.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kotlety soczewicowe I.

Samozřejmě, rád vám s tím pomohu. Prosím, vložte text, který chcete přeložit do polštiny.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.7/5 (32 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Rośliny strączkowe
Tag: rośliny strączkowe, obiad, łatwy, zwykły dzień, kolacja, czeski, łatwy, piec, posiłki bezmięsne, wegetariański, wegański, obiektyw

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Kotlety soczewicowe I..

Dodaj komentarz