Kremowa zupa szparagowa z zielonych szparagów

Jeśli chcesz prawdziwie docenić subtelny i pyszny smak szparagów, wypróbuj tę łatwą zupę szparagową. Oprócz szparagów do jej przygotowania…
Składniki, których potrzebujesz
200 g zielonego asparagus
100 ml niskotłuszczowego mleka
1 łyżka mąki pszennej
sól
Sposób przygotowania
Spargel oczyścimy z twardych części i pokroimy. Następnie gotujemy w pół litra osolonej wody.
Zagęszczamy za pomocą mąki, potem gotujemy i miksujemy.
Na koniec podgrzewamy mleko, aż zacznie delikatnie wrzeć, aby danie stało się bardziej delikatne.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kremowa zupa szparagowa z zielonych szparagów
Zupę krem z zielonego szparaga to delikatne danie, które zadowoli wszystkich miłośników zdrowej i smacznej kuchni. Ta zupa przygotowywana jest ze świeżego zielonego szparaga, który nadaje jej subtelny smak i piękny kolor. Szparag gotuje się do miękkości, a następnie miksuje na gładki krem, często wzbogacony śmietaną dla bogatszej tekstury. Podawana jest na przykład z grzankami lub odrobiną parmezanu, co sprawia, że ta zupa to idealny wybór na wiosnę. Jest nie tylko smaczna, ale także pełna witamin i minerałów, które korzystnie wpływają na zdrowie.