Kurczak panierowany w musztardzie, obtoczony w czosnkowej bułce tartej

Mięso delikatnie rozbijamy, solimy i pieprzymy. Jedną stronę smarujemy musztardą i odstawiamy na 10 minut. Czosnek ścieramy na drobno. Bułkę tartą…
Składniki, których potrzebujesz
2 kotlety z udźca
musztarda steakowa
2 ząbki czosnku
2 łyżki parmezanu lub innego twardego sera
jajko
bułka tarta
mąka pszenna
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
Sposób przygotowania
Mięso delikatnie rozklepujemy, solimy i pieprzymy. Z jednej strony smarujemy musztardą i zostawiamy na 10 minut do odstania.
Czosnek drobno ścieramy.
Mieszamy bułkę tartą z czosnkiem i serem. Kotlety obtaczamy w mące, jajkach i przyprawionej bułce tartej.
Smażymy na rozgrzanym oleju powoli z obu stron. Usmażone kawałki układamy na papierowym ręczniku. Podajemy z gotowanymi ziemniakami lub puree ziemniaczanym.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kurczak panierowany w musztardzie, obtoczony w czosnkowej bułce tartej
Kurczak w panierce z musztardą, obtoczony w czosnkowej bułce tartej, to doskonała specjalność, która zadowoli podniebienia każdego miłośnika mięsa. Soczyste mięso kurczaka jest posmarowane pikantną musztardą, która nadaje mu lekko pikantny posmak. Panierka z chrupiącej czosnkowej bułki tartej tworzy pyszny i aromatyczny crust. To danie doskonale pasuje do ziemniaków, sałatki lub świeżego chleba. Już sam jego zapach przeniesie cię w piękne kulinarne doznanie pełne smaków i aromatów. Rozkoszuj się kurczakiem w panierce i delektuj się wspaniałą kombinacją!