Majonezowe kurczakowe paski

Jeśli lubisz dania z kurczaka, koniecznie powinieneś spróbować tego przepisu. Kurczak marynowany w majonezie jest niesamowicie soczysty i smaczny.
Składniki, których potrzebujesz
3 filety z kurczaka (pierś lub udko)
2 łyżki majonezu
1/2 mniejszego pora
1 czerwona papryka (kapia)
1-2 łyżki dobrej sosu sojowego
1 łyżeczka chrzanu wasabi
1 łyżeczka mielonej papryki
1 łyżeczka czosnku granulowanego
pieprz cayenne do smaku
sól
pieprz mielony
olej
Solamyl do zagęszczenia
Sposób przygotowania
Mięso kroimy na małe kawałki. W misce, w której będzie się marynować, mieszamy majonez ze wszystkimi składnikami.
Do mieszanki dodajemy mięso i dokładnie wszystko mieszamy. Zostawiamy to na co najmniej dwie godziny, najlepiej na całą noc.
Por kroimy na półkrążki, a paprykę na drobne kawałki.
Na patelni rozgrzewamy olej i dodajemy pokrojone paseczki. Smażymy je szybko, a gdy zbledną, dodajemy warzywa. Smażymy przez około 5 minut, aby mięso pozostało soczyste.
Skrobię rozmieszamy w zimnej wodzie w zależności od pożądanej ilości delikatnego sosu.
Po wymieszaniu skrobi, mieszankę krótko gotujemy. Doprawiamy według własnych upodobań i podajemy z frytkami lub ryżem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Majonezowe kurczakowe paski
Majonezowe kawałki kurczaka to smaczne i proste danie, idealne na szybki obiad lub poczęstunek gości. Ten pyszny przepis łączy delikatne kawałki kurczaka z kremowym majonezem, który nadaje potrawie bogaty smak. Kawałki łatwo się przygotowuje i można je podawać z różnymi dodatkami, takimi jak ziemniaki, ryż lub świeża sałatka. Są ulubionym wyborem ze względu na swoją kombinację prostoty i znakomitego smaku, który zadowoli całą rodzinę.