Nakładany hermelin I

Tradycyjna potrawa, która zawsze zachwyca na wszystkich imprezach i przyjęciach urodzinowych. Docenisz ją przez cały rok, na przykład jako przekąskę do piwa lub wina. Jednocześnie…
Składniki, których potrzebujesz
4 serki
1 większa cebula
papryczka (lub chili według smaku)
przyprawa prowansalska
przyprawa do grilla
2 liście laurowe
10 ziaren pieprzu
5 ziaren ziela angielskiego
papryka w proszku
czosnek
olej
Sposób przygotowania
Obieramy cebulę i czosnek. Cebulę kroimy w pierścienie, a czosnek delikatnie zgniatamy szerokim nożem.
Serki camembert przekrawamy wzdłuż. Na jedną część sypiemy przyprawy prowansalskie.
Drugą część solimy przyprawą do grilla i smarujemy rozgniecionym czosnkiem, dodajemy pokrojoną w krążki cebulę i zakrywamy drugą częścią sera.
Nadzienie serowe posypujemy mieloną papryką i wkładamy do słoika.
Dodajemy pieprz, ziele angielskie, liść laurowy, jedną papryczkę chili, resztę cebuli i wszystko zalewamy olejem.
Słoik porządnie zamykamy i zostawiamy w lodówce na kilka dni do przegryzienia.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Nakładany hermelin I
Marynowany hermelin jest popularnym czeskim przysmakiem, który często delektujemy się jako przekąską lub przystawką. Hermelin, delikatny miękki ser, marynuje się w oleju z różnymi przyprawami, takimi jak czosnek, papryka czy zioła. Ten sposób przygotowania delikatnie doprawia ser i nadaje mu niepowtarzalny smak. Marynowany hermelin tradycyjnie podaje się z świeżym chlebem i jest popularny nie tylko na różnych uroczystościach, ale także podczas spotkań z przyjaciółmi.