Niepieczony tort śmietankowy

Niepieczony tort śmietankowy
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Bardzo znane ciasto owocowe z kwaśnej śmietany. My oferujemy je tutaj w innej wersji.

Składniki, których potrzebujesz

3 kubki gęsta śmietana
1 paczka biszkopty
2 paczki cukier waniliowy
do ozdoby owoce
bita śmietana

polewa
1 paczka proszek budyniowy
1/2 l woda
2 łyżki cukier kryształ
1 - 2 miski mrożone maliny

Sposób przygotowania

Deser można przygotować w formie do ciasta, prostokątnej pojemniku lub porcelanowym naczyniu. Im większy pojemnik, tym ciasto będzie niższe.

Na dno formy układamy biszkopty. Cukier waniliowy mieszamy z kwaśną śmietaną, śmietaną i mieszamy. Krem wylewamy na warstwę biszkoptów. W ten sam sposób przygotowujemy drugą warstwę. Następnie wkładamy do lodówki, aby schłodzić, i zabieramy się za przygotowanie malinowego budyniu.

Do niecałego pół litra wody wsypujemy mrożone maliny, dodajemy cukier, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy krótko. W pozostałej zimnej wodzie rozrabiamy proszek budyniowy. Rozrobiony budyń wlewamy do malin i gotujemy, ciągle mieszając, aż zgęstnieje.

Ugotowany malinowy budyń wlewamy na przygotowane i schłodzone ciasto. Nie musicie się martwić, gęsta i już zimna śmietana się nie rozpuści.

Śmietanowe ciasto wkładamy do lodówki i pozwalamy ponownie stężeć, najlepiej do następnego dnia.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Niepieczony tort śmietankowy

Niepieczony tort śmietankowy to pyszny deser, który zachwyci wszystkich miłośników słodyczy. Tort ten składa się z kremowego nadzienia śmietankowego, często wzbogaconego o owocowe smaki lub czekoladę, i zazwyczaj osadzony jest na kruchym ciasteczkowym lub biszkoptowym spodzie. Przygotowanie go jest proste i szybkie, co czyni go idealnym wyborem na rodzinne uroczystości lub niespodziewane wizyty. Po schłodzeniu w lodówce tort jest orzeźwiający i delikatny, a jednocześnie olśniewa każdego swoim wyglądem i smakiem.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Desery
Štítky: Kuchnia czeska, deser, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Niepieczony tort śmietankowy.

Dodaj komentarz