Powoli pieczone udka gęsie z jabłkiem

Gęsia udka, pieczone powoli z jabłkami, stanowią wspaniałą harmonię soczystego mięsa i słodkich owoców. Długie pieczenie dodaje im delikatności i…
Składniki, których potrzebujesz
2 gęsia udka
1 łyżeczka majeranku
1 łyżeczka kminku
1 szczypta soli
1 jabłko
50 ml wody
Sposób przygotowania
Udka gęsie przyprawiamy mieszanką soli, majeranku i kminku, a następnie wkładamy je do wolnowaru.
Jabłka, razem ze skórką, kroimy na ćwiartki i układamy je na mięsie. Dodajemy tylko małą ilość wody, ponieważ gęś wydzieli wystarczająco dużo tłuszczu.
Ustawiamy program LOW na 5 godzin.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Powoli pieczone udka gęsie z jabłkiem
Powoli pieczone gęsie udka z jabłkiem to delikatne danie, które łączy bogaty smak gęsiego mięsa z lekko słodką świeżością jabłek. Powolne pieczenie zapewnia, że mięso będzie soczyste i idealnie upieczone, podczas gdy jabłka dodają potrawie wyjątkowej delikatności i aromatycznego zapachu. To danie jest idealne na uroczyste okazje i serwuje się z kluskami ziemniaczanymi lub kapustą, co tworzy doskonałe połączenie smaków. Zapach unosi się z piekarnika i kusi do skosztowania, co sprawia, że ta specjał jest niezapomnianym przeżyciem.