Sos serowy z bazylią

Do garnka wlewamy mleko, doprowadzamy do wrzenia, a następnie delikatnie mieszamy w nim ser topiony, a potem także drobno startego, twardego sera. Tak mieszamy, aż cały ser się rozpuści.
Składniki, których potrzebujesz
100 g ser topiony
3 dl mleko
50 g tarty ser
1 łyżka masło
1 łyżka bazylia
sól
Sposób przygotowania
Następnie solimy ją do smaku i dodajemy bazylię, którą jeszcze przez chwilę gotujemy w sosie.
Sos najlepiej podawać z makaronem, serwujemy od razu.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sos serowy z bazylią
Serowy sos z bazylią jest pysznym uzupełnieniem wielu potraw. Połączenie kremowego sera i świeżej bazylii tworzy harmonijny smak, który wzbogaca makaron, grillowane warzywa lub zapiekanki. Ten sos jest łatwy do przygotowania i można go zrobić w zaledwie kilka minut. Wystarczy rozpuścić ser, dodać świeżą bazylię i doprawić solą i pieprzem. Serowy sos z bazylią to idealny wybór dla wszystkich, którzy lubią eksperymentować z smakami i chcą zjeść coś wyjątkowego.