Sos serowy z gnocchi (szybko i łatwo)

Drobno kroimy cebulę i smażymy ją na rozgrzanym oleju. Po chwili dodajemy pokrojone w paseczki mięso i kontynuujemy smażenie.
Składniki, których potrzebujesz
500 g mięsa z kurczaka
2 śmietany do ubijania 31%
200 g twardego sera (edam, gouda, edam, itp...)
1 całe opakowanie serka topionego w trójkątach Wesoła Krowa
1 mniejsza cebula
olej
1-2 torebki gnocchi
1 łyżeczka musztardy
przyprawy (grillowe, vegeta lub sól)
pieprz
Sposób przygotowania
Drobno posiekamy cebulę i smażymy ją na rozgrzanym oleju. Następnie dodajemy pokrojone mięso w paski, posypujemy je przyprawą do grilla, vegetą i pieprzem. Gdy mięso jest miękkie, wlewamy śmietanę. Stopniowo wmieszamy topione sery (ja użyję wszystkich z tego krążka), drobno startego sera edamskiego i jeszcze trochę vegety. Kiedy cały ser się rozpuści i sos zgęstnieje, dodajemy łyżeczkę musztardy i według smaku doprawiamy solą i pieprzem.
Gnocchi przygotowujemy według instrukcji. Zwykle gotuje się je w wodzie przez około 3 do 5 minut.
Podajemy. Życzymy smacznego! :-)
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Sos serowy z gnocchi (szybko i łatwo)
Sos serowy z gnocchi to wspaniałe i szybkie danie, które zadowoli miłośników sera. Do przygotowania tej przysmaku potrzebujesz tylko kilku składników, takich jak wysokiej jakości sery, śmietana i świeże gnocchi. Sos jest kremowy, smaczny i dosłownie rozpływa się w ustach. Wystarczy kilka minut na kuchence i obiad lub kolacja jest gotowa. Podawaj go z ziołami lub parmezanem, aby poprawić smak. Ten przepis jest idealny, jeśli masz mało czasu, ale mimo to chcesz zadowolić swoje kubki smakowe.