Spaghetti bolognese z mielonym mięsem według Petry

Spaghetti z sosem pomidorowym są popularne na całym świecie. Każda rodzina ma swój sprawdzony przepis, który jest dla nich ważny. My przygotowaliśmy…
Składniki, których potrzebujesz
1 paczka spaghetti
600 g mielonego mięsa
oliwa z oliwek
1 cebula
1 puszka krojonych pomidorów
sól
pieprz
oregano
bazylia
150 g twardego sera
Sposób przygotowania
Cebulę drobno siekamy i smażymy na oleju. Następnie dodajemy mielone mięso i pozwalamy mu się zrumienić.
Przyprawy doprawiamy, dodajemy zmiksowane obrane pomidory i chwilę gotujemy.
Makaron gotujemy w wodzie z lekką solą, aż osiągnie odpowiednią konsystencję.
Ugotowany sos doprawiamy według smaku, wlewamy go na makaron i posypujemy startym serem.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Spaghetti bolognese z mielonym mięsem według Petry
Spaghetti bolognese z mielonego mięsa według Petry to pyszne włoskie danie, które zadowoli nie tylko miłośników makaronu. To danie charakteryzuje się połączeniem wysokiej jakości mielonego mięsa, aromatycznej cebuli, marchwi i bogatego sosu pomidorowego, który nadaje spaghetti wspaniały smak. Podawane są z al dente ugotowanymi spaghetti i posypane parmezanem. Idealne na rodzinną kolację lub relaksowy weekendowy obiad, spaghetti bolognese przynosi kawałek Włoch prosto na twój stół. Odśwież swoje menu tym tradycyjnym i smacznym przepisem według Petry.