Szybkie orzechowe ciastka

Wszystkie składniki wymieszaj, zrób ciasto, które następnie rozwałkuj i umieść na blasze natłuszczonej i posypanej mąką. Następnie na ciasto nałóż nadzienie i piecz w nagrzanym piekarniku w 180°C przez około 15 minut.
Składniki, których potrzebujesz
24 dkg Hery
2 łyżki cukru
2 żółtka
30 dkg mąki pszennej
1 proszek do pieczenia
Nadzienie
25 dkg grubo mielonych orzechów
2 żółtka
z 4 białek piana
20 dkg cukru
Sposób przygotowania
Wszystkie składniki połączyć w ciasto, rozwałkować je i umieścić na natłuszczonej i wysypanej blasze.
Na ciasto nałożyć nadzienie i piec w piekarniku w temperaturze 180°C przez około 15 minut.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Szybkie orzechowe ciastka
Szybkie orzechowe ciastka to doskonały deser, który łatwo przygotować w domu. Te pyszne kawałki łączą kruchą ciasto z drobno posiekanymi orzechami, które nadają potrawie wspaniały smak i chrupkość. Idealne na szybką słodką kropkę po obiedzie lub jako przekąska do popołudniowej kawy. Z minimalnymi składnikami i łatwym przygotowaniem są idealnym wyborem dla każdego, kto chce uszczęśliwić swoich bliskich smacznym i szybkim deserem!