Wątróbkowo-imbirowe kluski do zup

Wątróbkowo-imbirowe kluski do zup
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Masło mieszamy z jajkiem, solą, pieprzem, startym imbirem, majerankiem i startą wątrobą. Dodajemy bułkę tartą lub mąkę dla zagęszczenia, a następnie z tego rękami formujemy…

Składniki, których potrzebujesz

250 g świeżych wątróbki drobiowej
1 łyżka masła
1 jajko
szczypta soli
szczypta pieprzu
2-3 cm startego imbiru
łyżeczka majeranku
bułka tarta
pietruszka

Sposób przygotowania

Wyrobimy masło z jajkiem, solą, pieprzem, startym imbirem, majerankiem i posiekanymi wątróbkami. Mieszankę zagęszczamy bułką tartą lub mąką i formujemy małe kluski.

Układamy je na desce i przed rozpoczęciem gotowania zupy zostawiamy je na chwilę do oschnięcia.

Obtaczamy je w posiekanej pietruszce, a następnie wrzucamy do wrzącej zupy, mieszamy i gotujemy przez około 16 minut.

Po przekrojeniu sprawdzamy, czy kluski są już ugotowane.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Wątróbkowo-imbirowe kluski do zup

Wątróbkowo-imbirowe kluseczki do zup są pysznym i oryginalnym daniem, które wzbogaca tradycyjne czeskie zupy. Te kluseczki są wytwarzane z drobno mielonej wątróbki, która nadaje cierpkiego smaku, oraz imbiru, który nadaje im pikantną i aromatyczną gamę smaków. Doskonale pasują do bulionów lub gęstszych zup, gdzie wzbogacają każdy kęs. Dzięki swojej teksturze i unikalnemu smakowi, wątróbkowo-imbirowe kluseczki są ulubionym wyborem dla miłośników nietypowych przepisów, którzy chcą odkrywać nowe gastronomiczne doświadczenia.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.8/5 (34 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Zupy
Tag: gotowanie, łatwy, święto / niedziela, zwykły dzień, czeski, łatwy, zupy, dania z podrobów, pierogi kluski gnocchi, egzotyczny owoc

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Wątróbkowo-imbirowe kluski do zup.

Dodaj komentarz