Wołowe paseczki z suszonymi śliwkami, grzybami i orzechami (bez tłuszczu)

Mięsko kroimy na drobne paski, mieszamy z przyprawami i odstawiamy. Suszone grzyby gotujemy w osolonej wodzie. Suszone śliwki moczymy w wodzie, tylko...
Składniki, których potrzebujesz
300 g wołowiny z udźca lub rostbefu
50 g suszonych śliwek
garść suszonych grzybów
50 g orzechów włoskich
sól
pieprz
kminek rzymski mielony
Sposób przygotowania
Mięso kroimy na cienkie paski, mieszamy z przyprawami i odstawiamy na chwilę.
Suszone grzyby gotujemy w słonej wodzie.
Namaczamy suszone śliwki w wodzie na krótki czas, zanim przygotujemy mięso.
Rozgrzewamy patelnię z nieprzywierającą powłoką i na sucho szybko smażymy mięso. Smażymy je, aż uzyska złotawy kolor.
Do mięsa dodajemy ugotowane grzyby, namoczone śliwki i posiekane orzechy, wszystko dokładnie podgrzewamy. Podajemy z ryżem lub tłuczonymi ziemniakami, a dla lepszego smaku możemy dodać sos śliwkowy.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Wołowe paseczki z suszonymi śliwkami, grzybami i orzechami (bez tłuszczu)
Wołowe paseczki z suszonymi śliwkami, grzybami i orzechami to pyszna i pożywna potrawa, która zadowoli nawet wymagających smakoszy. Ta kombinacja soczystego wołowego mięsa, słodkich śliwek, aromatycznych grzybów i chrupiących orzechów tworzy harmonijną symfonię smaków. Danie jest przygotowywane bez tłuszczu, co sprawia, że jest zdrowym wyborem na codzienne posiłki. Idealnie podaje się z ryżem lub świeżym chlebem, co doskonale uzupełnia jego wyrazisty smak. Ilość białka i błonnika w tej potrawie również przyczynia się do uczucia sytości.