Zagęszczona zupa drobiowa z podrobami (bez tłuszczu)

Do udźców dodamy jedną marchewkę, jedną pietruszkę, pół selera, przyprawy i sól, a wszystko gotujemy w około dwóch litrach wody. Następnie odcedź zupę i pozbądź się wytopionego tłuszczu. Potem kontynuuj z mięsem...
Składniki, których potrzebujesz
2 udka kurczaka
300 g podrobów (żołądki i serca)
2 marchewki
2 pietruszki
1 mniejszy seler
2 łyżki mąki pszennej
sól
1 liść laurowy
Sposób przygotowania
Kurze udka gotujemy powoli w około 2 litrach wody razem z jedną marchewką, jedną pietruszką, połową selera, przyprawami i solą.
Zupę odcedzamy. Z bulionu usuwamy tłuszcz, który się wywarzył.
Mięso pozbawiamy skóry i kroimy na małe kawałki. Również podroby kroimy.
Zupę zagęszczamy mąką wymieszaną z małą ilością wody i jeszcze przez chwilę gotujemy. Następnie dodajemy ugotowane warzywa i wszystko miksujemy na gładko.
Do zupy wkładamy pokrojoną drugą marchewkę, pietruszkę i połowę selera.
Gotujemy przez około 10 minut, potem dodajemy pokrojone mięso i podroby.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Zagęszczona zupa drobiowa z podrobami (bez tłuszczu)
Zagęszczona zupa z kurczaka z podrobami (bez tłuszczu) to nie tylko smaczna, ale również zdrowa opcja dla miłośników potraw z kurczaka. Ta zupa jest przygotowywana z świeżego mięsa kurczaka i wysokiej jakości składników warzywnych, które nadają daniu bogaty smak i wartości odżywcze. Podroby, takie jak wątroba i serca, dodają delikatnej tekstury i pełnego smaku. Bez dodanego tłuszczu ta zupa jest doskonałą propozycją dla tych, którzy chcą się zdrowo odżywiać, nie rezygnując przy tym z smaku. Idealna jako danie główne lub lekki posiłek w chłodne dni.