Zupa pomidorowa z makaronem z cukinii

Pomidory na chwilę zanurzamy w gorącej wodzie, a następnie je obieramy. Cebulę kroimy i smażymy ją razem z posiekanym czosnkiem na oleju. Dodajemy drobno pokrojone…
Składniki, których potrzebujesz
1 młoda cukinia
300 g pomidorów
2-3 łyżki oliwy z oliwek
kostka bulionu
mała cebula
ząbek czosnku
sól, pieprz
pietruszka
Sposób przygotowania
Pomidory zalewamy wrzątkiem, obieramy je i kroimy. Cebulę kroimy i razem z posiekanym czosnkiem smażymy na oleju. Następnie dodajemy posiekane pomidory i krótko dusimy.
Wrzącą wodę wlewamy do garnka, dodajemy kostkę bulionową, solimy i pieprzymy, a następnie mieszankę krótko gotujemy. Potem do zupy dodajemy cukinię pokrojoną w cienkie paski za pomocą obieraczki do warzyw i gotujemy jeszcze chwilę. Na koniec dodajemy posiekaną natkę pietruszki.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Zupa pomidorowa z makaronem z cukinii
Zupa pomidorowa z makaronem z cukinii to smaczne i zdrowe danie, które łączy świeży smak dojrzałych pomidorów z delikatnością cukinii. Idealna na ciepłe letnie dni, ta zupa jest pełna witamin i przeciwutleniaczy. Makaron z cukinii dodaje potrawie lekkości i jest doskonałą bezglutenową alternatywą dla makaronów. Zadowoli nie tylko miłośników diety wegetariańskiej, ale także wszystkich, którzy chcą spróbować czegoś nowego. Podawaj ją na gorąco, posypaną bazylią lub parmezanem dla doskonałego gastronomicznego doświadczenia.