Zupa porowa z serem topionym

Zupa porowa z serem topionym
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Oczyścimy i pokroimy por, który wsypiemy do garnka z roztopionym masłem, przykrywamy i zostawiamy na chwilę do duszenia.

Składniki, których potrzebujesz

300 g por
przyprawa do zup
1,5 l bulion mięsny
50 g masło
50 g ser topiony
20 g mąka pszenna
sól
mielony biały pieprz

Sposób przygotowania

Następnie obsypujemy go mąką, smażymy i zalewamy wywarem. W ten sposób mieszamy, a po kawałkach dodajemy ser. Ponownie dokładnie mieszamy.

Według smaku tylko solimy, pieprzymy i gotowe.

Do zupy używamy wywaru mięsnego, ale można zrobić wersję wegetariańską, zastępując go wywarem warzywnym.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Zupa porowa z serem topionym

Zupa porowa z serem topionym to pyszne i kremowe danie, które rozgrzeje cię w chłodne dni. Głównym składnikiem jest por, który nadaje zupie delikatny, słodki smak. Ser topiony wprowadza do zupy bogatą i kremową konsystencję, zwiększając jej wartość odżywczą. Ta zupa jest łatwa do przygotowania i stanowi doskonały wybór na szybki obiad lub kolację. Możesz ją podawać z świeżym chlebem lub grzankami, co jeszcze bardziej ją urozmaici. Gorąco polecamy wypróbować ten smaczny przepis!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.4/5 (23 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Zupy, Wegetariańskie, Warzywa
Štítky: Kuchnia czeska, zupa, przepis wegetariański

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Zupa porowa z serem topionym.

Dodaj komentarz