Angielski tost z jajkiem

W każdym zakątku zrobimy otwór o średnicy około 3 cm (lub w kształcie kwadratu) i z jednej strony usmażymy na maśle. Następnie obracamy je i przez otwór umieszczamy…
Składniki, których potrzebujesz
4 plastry angielskiego boczku
2 plastry białego chleba
2 jaja
2 łyżki masła
pieprz
sól
Sposób przygotowania
Do każdego kawałka zrobimy otwór o średnicy około 3 cm (lub w kształcie kwadratu) i z jednej strony usmażymy na maśle.
Zauważymy, że następnie, po odwróceniu, na otworze układamy bekon w kształcie krzyża i delikatnie go wciskamy do środka.
Jajka wlewamy tak, aby żółtko pozostało w zagłębieniu, i smażymy je od spodu, aż lekko się zetną.
Doprawiamy solą i pieprzem oraz dodajemy świeże warzywa.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Angielski tost z jajkiem
Angielski tost z jajkiem, znany również jako "Egg on Toast", to popularne brytyjskie danie, które łączy prostotę i wartości odżywcze. Tradycyjnie przygotowuje się go z delikatnie opieczonego chleba, na który kładzie się jajka, zazwyczaj sadzone lub jajecznicę. Danie często doprawia się solą i pieprzem i podaje z roztopionym masłem. Jest idealne jako szybkie śniadanie lub lekki lunch, zarówno w domu, jak i w podróży. To danie zdobyło serca wielu ludzi dzięki swojej prostocie i pyszności.