Chili smażone krążki cebulowe

Na początku cebulę kroimy na krążki o grubości około 1 do 1,5 cm. Następnie dzielimy krążki na pojedyncze pierścienie. Te pierścienie cebuli obtaczamy najpierw w…
Składniki, których potrzebujesz
400 g czerwonej cebuli
mąka pszenna
100 g mielonych papryczek chili
wędzona papryka
bułka tarta
olej
2 jajka
sól
Sposób przygotowania
Najpierw cebulę kroimy w krążki o grubości około 1 do 1,5 cm. Następnie oddzielamy poszczególne krążki.
Najpierw obtaczamy krążki cebuli w pokruszonych papryczkach chili, potem w mące, następnie w jajkach, a na końcu obtaczamy w bułce tartej wymieszanej z wędzoną papryką.
Smażymy krążki na gorącym oleju, aż uzyskają ciemny kolor. Nadmiar tłuszczu usuwamy za pomocą ręcznika kuchennego. Podajemy je z puree ziemniaczanym. Można je również piec na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Chili smażone krążki cebulowe
Chili smażone krążki cebulowe to doskonała przekąska, która zadowoli miłośników pikantnych smaków. Składają się z drobno pokrojonych krążków cebuli, obtoczonych w chrupiącym cieście, które jest przyprawione pieprzem cayenne i innymi przyprawami. Po usmażeniu zdobywają złoty kolor i chrupkość, która cieszy każde oko i kubki smakowe. Podawane z pikantnym sosem są idealne jako przystawka lub przekąska podczas różnych wydarzeń. Te krążki doskonale łączą słodycz cebuli z ostrymi przyprawami, co tworzy nieodparty smakowy doznanie dla wszystkich smakoszy.