Indycze plastry w serowym cieście

Mięso kroimy na plastry i delikatnie je rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie pozostawiamy na chwilę do odpoczynku. Z pozostałych składników tworzymy ciasto o średniej gęstości, aby…
Składniki, których potrzebujesz
300 g mięsa z indyka (pierś lub udko)
100 g wędzonego sera (drobno startego)
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka
1/2 łyżeczki mielonej papryki
sól
pieprz
szczypiorek (lub natka pietruszki)
1 łyżeczka musztardy
olej (do smażenia)
Sposób przygotowania
Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie pozostawiamy na chwilę. Z składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć pół-gęstą konsystencję, aby się nie nasiąkało. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Indycze plastry w serowym cieście
Filety turcze w serowym cieście to pyszne danie, które zadowoli każdego miłośnika mięsa. Delikatne mięso indyka jest obtoczone w lekkim cieście, wzbogaconym o roztopiony ser, co nadaje mu unikalny smak i aromat. Po usmażeniu filety nabierają złocistego koloru i chrupiącej struktury. Danie to doskonale nadaje się jako danie główne, podawane z ziemniakami lub świeżą sałatką, idealne na rodzinną kolację lub uroczystości. Delektuj się połączeniem smaków, które zadowoli nie tylko kubki smakowe, ale i oczy.