Indycze plastry w serowym cieście

Indycze plastry w serowym cieście
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Mięso kroimy na plastry i delikatnie je rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie pozostawiamy na chwilę do odpoczynku. Z pozostałych składników tworzymy ciasto o średniej gęstości, aby…

Składniki, których potrzebujesz

300 g mięsa z indyka (pierś lub udko)
100 g wędzonego sera (drobno startego)
2 jajka
2 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
1 łyżka mleka
1/2 łyżeczki mielonej papryki
sól
pieprz
szczypiorek (lub natka pietruszki)
1 łyżeczka musztardy
olej (do smażenia)

Sposób przygotowania

Mięso kroimy na plastry i delikatnie rozbijamy. Solimy i pieprzymy, a następnie pozostawiamy na chwilę. Z składników przygotowujemy ciasto, które powinno mieć pół-gęstą konsystencję, aby się nie nasiąkało. Smażymy na gorącym oleju na złoty kolor.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Indycze plastry w serowym cieście

Filety turcze w serowym cieście to pyszne danie, które zadowoli każdego miłośnika mięsa. Delikatne mięso indyka jest obtoczone w lekkim cieście, wzbogaconym o roztopiony ser, co nadaje mu unikalny smak i aromat. Po usmażeniu filety nabierają złocistego koloru i chrupiącej struktury. Danie to doskonale nadaje się jako danie główne, podawane z ziemniakami lub świeżą sałatką, idealne na rodzinną kolację lub uroczystości. Delektuj się połączeniem smaków, które zadowoli nie tylko kubki smakowe, ale i oczy.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.9/5 (41 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Mięso drobiowe
Tag: mięso drobiowe, obiad, łatwy, szybki, święto / niedziela, zwykły dzień, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, smażenie, zioła, mięso z indyka, protokół

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Indycze plastry w serowym cieście.

Dodaj komentarz