Kapustne smażone roladki

Kapustne smażone roladki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 40 minut
Porcje: 4

Gotujemy kapustę w osolonej wodzie, następnie ostrożnie obieramy poszczególne liście. Końcówki obcinamy lub delikatnie rozbijamy tłuczkiem. Na liście kładziemy plasterek sera, kolanka i tak dalej.

Składniki, których potrzebujesz

główka kapusty
plastry szynki
plastry intensywniejszej w smaku boczku
plastry wędzonego sera
jajko
mąka
bułka tarta

Sposób przygotowania

Gotujemy główkę w osolonej wodzie, następnie obieramy pojedyncze liście, a ogonki albo obcinamy, albo delikatnie rozgniatamy tłuczkiem.

Na liście kładziemy plasterek sera, szynkę, boczek i znów plasterek sera.

Zawijamy, obtaczamy w trzech rodzajach ciasta i smażymy na złoty kolor.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kapustne smażone roladki

Faszerowane kapuściane rolki to znakomite tradycyjne danie, które zadowoli zarówno miłośników wegetariańskiej kuchni, jak i tych, którzy szukają kulinarnych doznań. Te chrupiące rolki są nadziewane farszem z różnych składników, takich jak ryż, grzyby i przyprawy, które są zawinięte w cienkie liście kapusty. Po usmażeniu nabierają złocistego koloru i pysznego smaku. Często podawane są z dipem lub sosem, który podkreśla ich wyśmienity smak. Stanowią idealną przekąskę na różne wydarzenia towarzyskie lub rodzinne uroczystości.

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 5.0/5 (52 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Danie główne
Tag: gotowanie, obiad, łatwy, szybki, zwykły dzień, kolacja, słony, czeski, łatwy, dla początkujących, smażenie, kapusta, inny, dania warzywne

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Kapustne smażone roladki.

Dodaj komentarz