Kefirne placuszki

Kefirne placuszki
Czas przygotowania: 20 minut
Czas gotowania: 5 minut
Porcje: 1

Te naleśniki łączą pełny smak kefiru z delikatną i puszystą strukturą. Dzięki łatwej przygotowaniu, naleśniki z kefiru to doskonały wybór…

Składniki, których potrzebujesz

0,5 l kefiru
1 łyżka cukru
1 szczypta soli
2 jajka
1 i 1/2 szklanki mąki pszennej
olej do smażenia
cukier cynamonowy
dżem

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, aż powstanie gładkie ciasto.

Stopniowo smażymy naleśniki z obu stron na patelni z mniejszą ilością rozgrzanego oleju.

Na talerzu możemy posypać cukrem cynamonowym lub posmarować dżemem.

Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Kefirne placuszki

Placuszki kefirowe to pyszna i zdrowa odmiana tradycyjnych naleśników. Ciasto jest przygotowywane z kefiru, co nadaje placuszkom delikatny smak i wilgotność. Przygotowanie jest proste i szybkie, co czyni je idealnymi na śniadanie lub przekąskę. Placuszki kefirowe można podawać ze świeżymi owocami, jogurtem lub syropem klonowym. Dodatkowo są bogate w probiotyki, które wspierają zdrowe trawienie. Wypróbuj je i ciesz się ich pysznym smakiem!

Podoba Ci się przepis? Daj mu 5 gwiazdek!

Aktualna ocena przepisu 4.3/5 (37 głosujących)

avatar autora Tomáš Rohlena
Tomáš Rohlena to wszechstronna osoba o szerokich zainteresowaniach. Jest wielkim miłośnikiem jedzenia i okazjonalnego gotowania. Interesuje się również doświadczeniami kulinarnymi w restauracjach. Każdej niedzieli jego rodzina czeka na jego regularny obiad, który dla nich przygotowuje.
ikona sieci społecznościowych ikona sieci społecznościowych

Gdzie jest przepis?

Kategoria: Dla dzieci
Tag: przekąska, owoce, święto / niedziela, zwykły dzień, kolacja, czeski, łatwy, dla dzieci, słowacki, słodki, smażenie, słodkie dania, naleśniki

Komentarze

Dodaj pierwszy komentarz do przepisu Kefirne placuszki.

Dodaj komentarz