Nieprawdziwa zupa móżdżkowa
 
    Na oleju podsmażamy cebulę, dodajemy bułkę tartą i wszystko smażymy. Następnie wbijamy jajko na mieszankę i przy ciągłym mieszaniu pozwalamy, aby stężało, zalewamy...
Składniki, których potrzebujesz
3 łyżki oleju  
1 większa cebula z dymką  
4 łyżki bułki tartej  
1 jajko  
bulion z kalafiora (selera lub tylko z ziemniaków)  
pietruszka  
sól  
pieprz
Sposób przygotowania
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Nieprawdziwa zupa móżdżkowa
Nieprawdziwa zupa mózgowa to tradycyjna czeska potrawa, która cieszy miłośników wyrazistych smaków. Jej nazwa może wywołać zamieszanie, ponieważ nie zawiera mózgów, lecz zamiast tego jest przygotowywana z wysokiej jakości wołowiny i warzyw. Doskonale doprawiona przyprawami, takimi jak naturalny tymianek i majeranek, nadaje zupie wyjątkowy smak. Często podawana z świeżym chlebem lub grzankami, co czyni ją doskonałym daniem na rozgrzanie w zimne dni. Każde gospodarstwo domowe ma swój przepis, co sprawia, że jest to ulubiona potrawa o osobistym charakterze.
 Przepisor
 Przepisor Tomáš Rohlena
	Tomáš Rohlena 
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                         
                        