Wołowy burger

Do miski wkładamy mielone mięso i stopniowo dodajemy sól, pieprz, drobno posiekaną cebulę, jajko i mąkę pszenną. Wszystko dokładnie mieszamy. Gdy masa jest gotowa, formujemy ją w potrzebny kształt.
Składniki, których potrzebujesz
1 kg mielonego mięsa wołowego
sól
pieprz
1 cebula
1 jajko
mąka pszenna
Sos
majonez
ketchup
musztarda
1 ogórek kiszony
sól
Sposób przygotowania
Mielone mięso wkładamy do miski i stopniowo mieszamy z solą, pieprzem, drobno pokrojoną cebulą, jajkiem i mąką pszenną, a następnie dokładnie wyrabiamy masę.
Gdy to będzie gotowe, formujemy burgera i robimy w środku wgłębienie, aby mięso piekło się równomiernie.
Do mniejszej miski wkładamy majonez, dodajemy ketchup, musztardę, drobno starty ogórek i trochę soli. Sos nakładamy na dolną część bułki.
Co jeszcze warto wiedzieć o przepisie Wołowy burger
Wołowy burger to ulubiona potrawa, składająca się głównie z mielonego mięsa wołowego, formowanego w kotlet i smażonego na grillu lub patelni. Ten przysmak często podawany jest w miękkiej bułce wraz z różnorodnymi dodatkami, takimi jak sałata, pomidor, cebula i różne sosy. Wołowy burger cieszy się dużą popularnością dzięki swojej zmienności, co pozwala na dodawanie różnych przypraw lub składników według gustu. To idealne danie dla wszystkich miłośników mięsa i fast foodów.